Leena Teittisen tervehdyssanat

EKL:n Mikkelin Piiri ry. 24.8.2018

Puheenjohtaja Leena Teittinen

 

Arvoisa juhlayleisö, kutsuvieraat, juhlapuhujamme Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko ja kansanedustaja Satu Taavitsainen. TERVETULOA JUHLAAMME.

Tänään siis juhlimme 45-vuotista EKL:n Mikkelin Piirin piirijärjestön toimintaa ja juontajan kertomana kuulimme alkulähteen ajankohdan. Piirin perustamistarve silloinkin on ollut eläkkeensaajien edunvalvonta, harrastus- ja kulttuuritoiminta, järjestötoiminta, tehdä yhdessä asioita. Toiminnan tarkoitus oli poistaa yksinäisyyttä, tarpeettomuudentunnetta työelämän jälkeen. ja elämän myönteisyyden säilyttäminen. Näin sinne on kirjattu. Elinympäristömme on muuttunut, kehitys mennyt vauhdilla eteenpäin. Maailma muuttuu ja me muutumme mukana. Näin eläkkeensaajienkin on opittava nykypäivän konstit, ja opeteltava mahdottomaltakin tuntuvia asioita. Tarkoitan nykypäivän tietojärjestelmiä ja palveluita.

Etelä-Savo, Järvi-Suomi, tämä kaikki on Mikkelin piirin toiminta-aluetta eikä kauniimpaa elinympäristöä voikaan toivoa. Haasteena kuitenkin on maakunnan asukkaiden väheneminen, eläkeikäisten lisääntyminen kunnissa ja kaupungeissakin. Piirin julkilausumissa on useasti otettu kantaa esim. vanhusten hyvinvointiin. Arvokkuutta vanhuuteen, hoivaan ja huolenpitoon kotona, palvelutaloissa ja tarvittaessa laitoshoidossa.

Muistamme kiitollisuudella edesmenneitä toimihenkilöitä siitä tehdystä arvokkaasta työstä meille ja tuleville sukupolville.

Kesä on takana, melkein. Olemmehan saaneet viettää entisaikojen, sanoisinko lapsuuden aikaisen kesän. Mehän tietenkin muistamme ne, eikö vaan. NÄIN TOIVOTAN TEIDÄT LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI 45-VUOTISJUHLAAMME JA EKL:n Mikkelin Piirin LIPPUSEREMONIAAN.

Raikasta ja värikästä syksyä teille kaikille.